fredag, januari 23, 2009

F.d. Gsk'are

Ja det finns ju ett antal killar man gärna skulle vilja se i Gsk igen. Har därför kollat upp var dom är nu, och hur det går för dom. Ganska naturligt är väl att det första namnet som dyker upp i huvudet är André Smulter.

André som inför denna säsongen flyttade till England för spel i Milton Keynes Lightning. På 32 matcher har han hittat nätmaskorna 22 gånger och har även 24 assist-poäng. Som den laglydiga människa han är så har han endast suttit utvisad totalt 6 min. på 32 matcher. (ca. 10 sekunder / match i snitt)

Jocke Englund lämnade Gsk efter förra säsongen och återfinns nu i Vita hästen. Han har där spelat 25 matcher och noterats för 8 poäng. Förra året gjorde han 21 poäng för Gsk på 36 matcher. En back som aldrig ger sig. Trevlig både på och vid sidan av isen.

Johan Norberg är nästa man. Han lämnade Gislaved efter säsongen 06-07 för att plugga i Borlänge. Johan är inte någon direkt poäng-spruta, men en grymt hårt arbetande back, en riktig grovarbetaresom inte släpper någon över bron utan vidare.
Johan i rött försöker hitta var han är på kartan.


Rasmus Åkerberg, killen som måste vara något av det jobbigaste man kan möta i en rink. River och sliter oavbrutet. Tacklar och irriterar. La skridskorna på hyllan efter förra säsongen och stack till Norge för att jobba. Han är dock tillbaka i Gislaved igen och ryktet säger att skridskorna snart skall slipas igen för spel i Westbo Hockey.

Ales Dvorak spelade endast 8 matcher för Gsk 05-06 men hans namn kommer för alltid att minnas i gislerinken Killen blev omedelbart en publikfavorit av sällan skådat slag. Minnet som jag aldrig kommer att glömma är helt klart säsongens näst sista match borta mot Tingsryd. inför tredje perioden ligger Gsk under med 5-2. Gsk kämpar sig dock tillbaka och lyckas kvittera till 5-5 när 11,5 minuter återstår. Tingseryd gör sedan 6-5 när match-klockan står på 19:46. Här föll allt vårat hopp, men Gsk chansar och plockar målvakten. Uffe tekar och får fram trissan till Dvorak som klämmer till direkt. Kvitterat till 6-6 ! Klockan visar på otroliga 19:59. Till och med tingsryds klacken apploderar detta. Så lätt har aldrig en hemresa från tinsryd kännts tidigare.

Tommi Niemelä, Min personliga favorit bland alla målvakter som genom åren passerat igenom Gsk. Kanon-målvakt som räddade Gsk ett otal gånger. Otroligt sympatisk och trevlig. oavsett hur dåligt en match hade gått så kom han alltid fram och tackade klacken när dom andra bara åkte av isen utan att ens kasta en blick åt oss.

Tommi tackar efter match i Tyringe.

3 kommentarer:

Anonym sa...

trevlig läsnig du får gärna lägga till fler spelare

Mvh

Marthin

Tommy sa...

Det är nog inte omöjligt att det kommer fler lite senare.

Gsk-supporter sa...

Hej! Bra blogg du har. Uppskattar den. Hoppas som någon skrev på Gsk:s hemsida att en supp.klubb kan bildas. Vore kul för spelarna också.