söndag, maj 24, 2009

Söndag igen.

Jaha... Då var en långhelg till ända. Hann med en hel del för en gångs skull. Fick i båten i sjön som ni kunde läsa i ett tidigare inlägg. Hjälpt till med att köra flyttlass (Fan va tråkigt det är).Hjälpt till med att byta bromsar på en bil. problemet är bara att samma jobb måste göras ännu en gång på denna bil eftersom bromsoken inte var som man kunde hoppas. Det vänstra måste därför bytas.
Premiär för gäddfisket blev det också. En tur på Store-malen i lördags. Av fisket fanns det väl mer att önska. En liten skit på ca. 2 kg blev resultatet. Förvisso hade vi 2 st på kanske 4 kilo vid båtkanten innan dom släppte men som sagt, dom var aldrig i båten. Ibland kan det vara bra att ha med sig håven...

Två sköna och välgörande promenader har det också blivit
. Den ena på ca 7 km, gick jag ensam och filosoferade. Kände att jag behövde koppla ifrån hjärnan ett tag. Har haft alldeles för mycket att tänka på den sista tiden.
Promenad 2 blev lite kortare, ca 2,5-3 km. Denna avverkades med en vän. Det är mycket trevligare att vara nyttig när man har någon att prata med under tiden. Tack för det trevliga sällskapet.

Nu är det söndag eftermiddag och snart dags att ge sig av till jobbet för ytterligare en arbetsvecka. Denna veckan blir dock lite sönder-ryckt. Ska jobba inatt, vara ledig i morgon natt eftersom jag skall vara på brandstationen mellan kl. 08:00 och 16:00 på tisdag för att förnya licensen i "heta arbeten" Sedan blir det jobb på natten igen resten av veckan.
Om tiden tillåter kommer nog tattar-termosen ut ur vintervilan igen så att man kan dra med den på diverse fiskeäventyr mm. Måste bara kolla upp när besiktningen skall vara gjord. Tror att den klarar sig till augusti iallafall. Kanske att det kan bli en tur redan till helgen...

torsdag, maj 21, 2009

Äntligen

fick Svensson tummen ur och la i båten idag. Skulle varit gjort för flera veckor sedan, men tiden har inte räckt till. Det har varit födelsedagar, rallyn, mm. mm. som tagit upp tiden. Men nu är den alltså äntligen i det blöta. Fick hjälp av en jobbarkompis (tack Nicklas) med iläggningen. Tro det eller ej, hon flöt i år också. Till och med motorn hoppade igång snällt. Blev en liten tur runt sjön också för att kolla in mina "hotspots". Såg bra ut. Mu måste man bara få lite tid över så att man kan komma ut och lura en och annan gös.

Senare under kvällen började jag faktiskt fundera på vilken årstid vi var inne i. Det kändes som försommar men att dömma av denna husgaveln så måste vi vara mitt inne i hockey-säsongen...

Har han inte kommit lite för tidigt???

Nästa lördag så smäller det igen. Emådalens MK anordnar en rallytävling i Högsby. Som det ser ut nu så kommer undertecknad att vara på plats. Kanske att han får med sig någon eller några till. Alltid trevligare att titta på rally om man är några fler. Om inte annat så går resan dit och tillbaka fortare om man har någon att prata med.

Ha det gott nu under denna långhelg och glöm inte att plocka fram grillen...

söndag, maj 17, 2009

Sydsvenska Rallyt


Ja då har man åter igen varit ute i skogen på rally. Denna lördag var det en heldag med Sydsvenska rallyt.
Det blev en tidig morgon med avresa från Gislaved vid kl. 06:15 för att plocka upp en sömnig jobbarkompis och senare även "Rootsnubblaren".

Väl ute vid ss4 vid Guddarp, som blev den första för oss denna dag, dröjde det inte länge innan en i rese-sällskapet upptäckte att det kan vara kallt i skogen (Framför all om man varit ute och festat kvällen innan). Ca. hundra bilar bevittnades på denna sträcka innan det blev förflyttning till ss7 strax norr om Traryd.
På denna sträcka hittade vi en lurig kurva som tyvärr inte var så besvärlig som den först såg ut att vara. Däremot så tittade solen fram på denna plats till stor glädje för någon i bilen :-) Ca 130 bilar blev det på denna väldigt dammiga sträcka.
Nu styr vi vidare till Virestad utanför Älmhult där ss11 & ss14 var belägen. Här
stannade vi och såg hela startfältet, iallafall jag och rotsnubblaren. Någon började åter att frysa något fruktansvärt och tillbringade den sista tiden i bilen. Det var nog närmare 30 grader i bilen när vi andra kom tillbaka. Stackarn måste ha frusit ordentligt innan. På hemresan slapp undertecknad att köra, då den frusna och nu utvilade medresenären gärna ville göra detta. Ett stopp vid Max i Värnamo var heller inte helt fel. Man var ju ganska tom i kistan nu när klockan snart var 21. Avslutningsvis vill jag bara tacka för trevligt sällskap denna rally-lördag.


Topp 10 i rallyt blev som följer:


1) Per-Gunnar Andersson, Årjängs MK, Mitsubishi Lancer, 52.21,5
2) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort, + 8,4 sek
3) Mikael Lindqvist, SMK Östgöta, Ford Focus, + 46,7

4) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Ford Focus, + 1.03,0 min
5) Jocke Nyman, Jämtlands MK, Mitsubishi Lancer, + 1.03,1
6) Andreas Magnusson, Skillingaryds MK, Mitsubishi Lancer, + 1.25,2

7) Daniel Carlsson, Säffle MC, Ford Focus, + 1.48,5
8) Thomas Thunström, Ludvika MS, Subaru Impreza, + 2.17,0
9) Joachim Carlström, Gullabo RC, Mitsubishi Lancer, + 2.22,1
10) Leif Peterson, Göteborgs MF, Toyota Corolla, + 2.45,2



Vart tog vägen vägen???


Men... Så tätt ska dom inte komma...


Nämen... Där är han ju... (MP & Sjöberg fattar)

söndag, maj 10, 2009

Frisk luft, grus-sprut & motormuller...






Dagens största behållning var nog att se Daniel Karlsson flyga fram i sin 940.
Den killen vet hur man hanterar en bil...




Många var dom som försent upptäckte att banan svängde åt höger...

Ytterligare en av dessa ser ni nedan efter att han lyckats att backa ner i det vattenfyllda diket...



Mårten fick dåligt samvete efter att ha fotat avåkningen och försökte hjälpa till.

måndag, maj 04, 2009

Matti stannar!!!


Äntligen kom beskedet jag väntat på. Matti är kvar ännu en säsong. Det känns som att han är en av dom viktigaste kuggarna i laget. En stark och orädd back som inte tvekar att ta fighten om någon gör något mot en lagkompis. Med andra ord, Gsk's egna polis.

Även ett nyförvärv presenterades idag. Det är forwarden Pyry Salmela. Salmela som var med i vårens tryout-match är en snabb och målfarlig spelare som närmast kommer från Säffle.

RYKTE!
Idag mottog jag även ett rykte om långt gågna förhandlingar med en målvakt av rang. 18 allsvenska matcher under den gågna säsongen med ett snitt på 92,7%. Kan nog vara en hyfsad ersättare till Spången. Får väl hoppas att detta går i lås.