söndag, januari 28, 2007

Gsk-Jonstorp

Ikväll såg det lite bättre ut än i onsdags men ändå långt ifrån vad jag vet att dom kan. Vad är det som gör att det ska vara så förba...t svårt att spela bra mot ett sämre lag? Vid möten med topp-lagen så är det ju en fröjd att se våra älgar spela ut hela registret. Men nu ska jag inte klaga. Det blev ju seger ikväll, dock inte med siffrorna som Englund lovade mej i lördags eftermiddag (6-2) men med 5-1 i stället. Jonstorp hängde med bra i början av matchen men efter ca 10 min. började det synas att skåningarna inte skulle orka med detta tempo i hela matchen. 3:55 in i första perioden kom första målet då Jocke förpassade trissan i nätet bakom den blott 15 årige burväktaren i jonstorps-målet. Efter andra perioden var ställningen 2-o, då jag bad Norberg påminna Englund om vad han hade lovat dagen innan. Vet inte om det berodde på detta eller om det kan ha varit jonstorp som tröttnade men i sista perioden fick vi se tre mål till av Gsk och ett av jonstorp. Måste väl ändå säga att det inte var helt dåligt av jonstorp att få in ett mål, då man endast hade 6 skott på mål att jämföras med gsk's 35. Att siffrorna inte rann iväg ikväll kan Jonstorp tacka sin väldigt duktiga målvakt, den 15-årige Jonatan Bjurö.
Lite extra beröm kan ikväll ges till Tobbe och André som båda gör 2 mål. Även Jocke Englund som sin vana trogen gör en stabil insats. En särskild eloge måste ikväll Kim få då han aldrig ger upp. Benen gick bokstavligt talat som trumpinnar på honom.

Kvällens målskyttar i gsk var:
1-0 Jocke Englund (T. Gustafsson, K. Jansson)
2-0 Tobbe Gustafsson (J. Gustafsson)
3-0 André Smulter (K.Jansson, L. Stampes)
4-1 André Smulter (L. Stampes) (tom bur)
5-1 Tobbe Gustafsson (J. Gustafsson)

Jonstorps mål:
3-1 Max Jönsson (A. Asplund)

onsdag, januari 24, 2007

Vart tog spelet vägen???

Som rubriken säger, vart har det underbara spelet. som vi den sista tiden blivit bortskämda med, tagit vägen. Kvällens tillställning var allt annat än munter. Allt som kan bli fel,blev fel.
Måste nog säga att det är det sämsta jag sett våra älgar prestera på hela säsongen. En av de få possitiva sakerna ikväll var att åter se "Lidas" i älg-dressen. Dessutom i kanonfin form, klart bäst i kvällens gsk. Andra som man kan nämna ikväll får nog bli Kölsov, Olofsson & Rasmus. många fler var det väl inte som visade att man ville spela hockey denna afton. Tyringe spelade absolut inte bra men hade ändå ett tag ledningen med 3-1 helt rättvist. Tack och lov så drog dom på sig en hel del utvisningar mot slutet av matchen vilket gjorde att gsk kunde komma tillbaka i matchen och med 3:30 kvar av machen kunde kvittera till 4-4. Förlängningen hann sedan inte bli äldre än 40 sekunder innan Jocke kunde avsluta matchen efter assist av Sandahl & Jimmy. Detta räddade kvällen och matchen, men tills på söndag så krävs det verkligen en uppryckning då Jonstorp kommer på besök.

Lättade pojkar efter 2 säkrade poäng.

Hjälp GSK!

Det finns ett smidigt och enkelt sätt att stödja Gsk ekonomiskt. Dessutom kostar det dej ingenting!!!!!
Gå in på sponsorhuset för att se hur du kan hjälpa föreningen.

tisdag, januari 23, 2007

Gsk-Tyringe

På onsdag är det kristyngda Tyringe som kommer på besök. Vi hoppas väl alla att dom ska klara av att rida ut stormen. Nu får dom ändå lite hjälp från kommunen som efterskänker en del av skulden. Vad händer vid en eventuell kk? Hur blir det med upp el. nedflyttningar i kvalserien? Ingen vet! Inte ens förbundet. Dom har bestämt att detta får behandlas när en ev. konkurs väl är ett faktum. Vore det inte bättre att ha en färdig plan redan innan så man slipper att ta beslut i ren panik???
Men nu tillbaka till matchen. På onsdag gästar dom alltså gislerinken för andra gången denna säsongen. Första matchen vann Gsk med 6-3.
Borta-mötena har även dom gått i Älgarnas favör, dessa har slutat med gsk-seger med siffrorna 4-5 och 2-4. Något annat än seger på onsdag får väl med detta facit anses vara otänkbart.

Skott: Hhc 8. Gsk 8.
Utv: Hhc 14 min. (1 st 10 minutare) Gsk 2 min.

Totalt
2-1
Skott: 21-29
Utv: 22-8.

Ni får ursäkta dröjsmålet efter 1-1 målet.

Pantern-Gsk.

GSK verkade inte störda av stormen över södra sverige ikväll. Man besegrade pantern borta med 4-1. Starkt jobbat killar! Nu fyller vi Gislerinken på onsdag när det är gratis entré.

Lekstuga...

Kanske något för killarna i älgdressen att träna på :-)

FÖRLÅT!

Vill börja med att be om ursäkt för att det inte blev någre rapporter från matchen igår. Hade lite för mycket att tänka på under kvällen. Våran buss havererade nämligen på väg ner till olofström igår. Bakre hjulaxeln skar. Hela hjulnavet var röd-glödgat när vi stannade en bit utanför Ryd. När vi stått en stund och funderat över vad vi skulle göra så exploderade dessutom däcket av hettan som utväcklats. Jag är oerhört tacksam över att ingen kom till skada eftersom vi var tre pers. som stod endast 1 meter från däcket när det exploderade. Kunde gått riktigt illa...

Hjulet strax innan explosionen.
Foto. Mårten P.

(klicka på bilden för att förstora)

Efter ett antal telefonsamtal löste det sig som så att spelarbussen lämnade Olofström för att åka till Ryd för att hämta oss strandsatta supportrar.

Ett JÄTTESTORT tack till spelarna och deras chaufför.

Visserligen missade vi nästan hela första perioden men vi kom fram ändå. Tyvärr så var det första jag såg när jag kom in i hallen ett baklängesmål. Första perioden slutade 2-0. Andra perioden slutade även den 2-0. När tredje och sista perioden drog igång så var det ett helt annat Gsk som kom in på isen och det dröjde inte många minuter innan Ludde kunde sätta Gsk's första mål för kvällen. Dessvärre fick han uppsöka utvisningsbänken direkt för en 10 minuters vila för att Erlén tyckte att han visade sin glädje över målet lite för mycket. Senare kom även Gsk's andra mål för kvällen genom Jimmy Andersson. Med knappa 2 minuter kvar så satsar Marko på att plocka målvakten för att försöka få till ännu en reducering men det lyckas inte och Oik kunde sätta 5-2 i tom kasse. Efter matchen fick vi åter stå och vänta ett tag på att ersättningsbussen skulle komma (ca 50 min.) Även nu kände Gsk ett ansvar för sina tillresta supportrar och vätade kvar på plats till våran buss kommit. Mycket stort gjort av våra hjältar i spelarbussen.
Ännu en gång, TACK GSK!!! Ni är guld värda!

Den som är intresserad av hur en äkta Gsk-supporters dag kan se ut, så rekomenderar jag att ni går in och tittar på Mårtens blog

fredag, januari 05, 2007

Ikväll blir det seger!

Känner mej mycket väl till mods efter att ha lyckats med att dra ihop 26 pers (just nu) som följer med till
Olofström för att hjälpa våra älgar till seger ikväll.
Så många har vi inte varit sedan Motala-matchen
för 2 säsonger sedan. Detta gör att man inte annat kan än hoppas på en riktig hockeyfest denna fredag med segerns sötma som krydda.